Friday, June 17, 2005

Azerbajdžan & Gruzija

Kocka je padla! Z Evo sva rezervirala letalski karti iz Brnika (še nikol nism letu z Brnika) do Bakuja in nazaj iz Tbilisija. Jupiiii! 120 čukov s taksami vred s Čehi prek Prage.

Tako bodo letošnje počitnice zopet sovjetsko obarvane, verjetno pa mi ni treba razlagat, da bo to spet kolesarsko popotovanje - Odprava sovjetskega zmaja od Kaspijskega do Črnega morja. Za tiste, ki ne veste kje sem se potikal lani, si lahko pogledate na www.svetnabiciklu.com. Na pot bomo šli tokrat štirje. Ker se je zgodila, Eva, potem Bojč, s katerim sva žulila riti lansko leto na Stanstanu in pa Zofi, tako da bomo uravnoteženi :-) Žal je tako, da gremo samo za en mesec, tam od sredine avgusta do sredine septembra, čeprav mamo študenti cajt :-( Eni morjo pač delat :-)

Za Azerbajdžan naju je lani v Kirgiziji navdušil en fotr, ki je bil tam na počitnicah in je doma v Azerbajdžanu. Pa še, ko sem bil potem jeseni v Angliji, sem imel cimra iz te države. Hmmm :-) Bo že držalo, da so eni največjih pijancev v bivši sovjetski zvezi, he he. Sploh pa niso revni, k majo zlo velik nafte, pa še bojda zraste vse kar pade na tla. Samo noben ne hod tja. Ne vem (še) zakaj :-( Gruzija je pa bojda že malo bolj obljudena in lepša. Bomo videli. Baje majo dobro vino. Mljask! No, pa še fino je k ni več treba imet tistih trapastih povabilnih pisem. Namalaš se na letališe al pa na mejo (če ne prletiš ravno tja), flikneš tistih par deset dolarjev na mizo in imaš že vizo v potnem listu. Simpl je kulj.

Zdej morm pa spet mal rusko natrenirat.

3 Comments:

At July 7, 2005 at 11:22 AM, Anonymous Anonymous said...

Jasna me je ravn obvestila, da so nam, pridnim Slovenckom ravno sedaj za Gruzijo vize ukinl, tako de boste še ene par dolarjev in časa pršparal!

LP, Bako

 
At July 14, 2005 at 11:20 AM, Blogger jure said...

Uuu, super :-) Sam upam, da bodo tud uni strici na meji to vedli, da ne bo to do njih prišlo šele tam nekje leta 2010.
Hvala Bako.

 
At August 26, 2005 at 8:46 AM, Anonymous Anonymous said...

Naj vama bodo vsi klanci navzdol obrnjeni in s soncem obsijani!!
Srečno!
Klemen

 

Post a Comment

<< Home