Sunday, August 28, 2005

Kako se izgubi prtljaga?

Kratka zgodbica po resnicnih dogodkih o treh potovalkah, ki so bile iz praskega letalisca namenjene v kraj A, prispele so pa s povsem drugim letalom v kraj B. Kaj se je dogajalo potem, nama ni znano.

Stric z vlakcem, polnim potovalk za nabasat na avion malo bolj na ostro zavije in s kupa padejo tri nic hudega slutece potovalke. Vlakec se odpelje dalec na drugo stran. Potovalke nekaj casa osamljeno lezijo na tleh in le vsakih par minut pride mimo kaksen letaliski delavec ter jih le bezno osvrkne s pogledom. Nakar se pojavi mojster s praznim vlakcem – kar eden – pobere tri potovalke in jih flikne na svoj vlakec. Ali je kej pogledal kaj pise gor? Seveda ne, to ni njegovo delo. Odpeljal jih je nekaj metrov prec, do najblizjega letala, kamor so ravno spravljali potovalke. Vrgel jih je na kup in sel. Nase tri potovalke so tako nasle svoj prostor, ceprav so letele na drugi konec sveta kot njihovi srecni lastniki.

Zdaj veste, zakaj lahko traja precej dolgo casa, da najdejo vaso izgubljeno prtljago oz. da je uspeh, ce jo sploh najdejo.

Vse skupaj sva neprizadeto opazovala s terase letalisca, ko sva cakala na najin let. Se dobro, da imava velike skatle, ki se tezje zgubijo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home